9.SINIF ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE!

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI  9. SINIF ALAN GEÇİŞ İŞLEMLERİ BAŞLADI

9. sınıflarımız için "Anadolu Meslek Programlarında Alana Geçiş Tercih İşlemleri" başladı. Öğrencilerimiz aşağıdaki linkten bireysel başvuru yapılacaktır. Ancak bireysel başvuru yapamayanların EK-1 formu doldurarak imzalı şekilde okul yönetimine çalışma takviminde belirtilen süre içerisinde vermesi ya da göndermesi durumunda veli adına okul yönetimince de bireysel başvuru ekranından başvuru yapılabilecektir.

Başvurular için belirlenen tarih aralığı ise 22-28 Eylül 2023 şeklindedir. Tüm 9. sınıf öğrencilerimize duyurulur.

En fazla 15 tercih yapılabilecek olup ÖĞRENCİLER ÖĞRENİM GÖRDÜKLERİ OKULUN DIŞINDAKİ  OKUL VE ALANLARI DA TERCİH EDEBİLECEKTİR.

Yerleştirme işlemi yapılırken öğrencinin öncelikli olarak kendi okulunda bulunan alanlara yerleştirileceği, diğer okullardaki alanlara ancak boş kontenjan kalması durumunda yerleştirileceği, herhangi bir tercihine yerleşemediği takdirde okul içinde boş kalan kontenjanlara okul yönetimince yerleştirilebileceği dikkate alınarak kendi okulunda bulunan alanlardan azami sayıda tercih yapması öğrencinin  lehine olacaktır.

25.09.2023 257

TERCİH LİNKİ :     https://eokul.meb.gov.tr/SinavIslemleri/AlanGecisIslemleri/ALN00001.aspx

ALAN TERCİH YÖNERGESİ ve BÖLÜM KODLARI İÇİN TIKLAYINIZ.

ALAN TERCİH KLAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ.

Adres:
Gülnaz İbrahim Güngör Tara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kayı Mahallesi, Ahievran Caddesi KAHRAMANKAZAN / ANKARA