GERİ DÖNÜŞÜMLE DÜNYANI DEĞİŞTİR E TWİNNİNG PROJESİ

Geri dönüşüm, yeniden değerlendirilme imkanı olan atıkların çeşitli işlemlerden geçirilerek hammaddeye dönüştürülerek tekrar üretim sürecine dahil edilmesine denir. Atık malzemelerin ham madde olarak kullanılması çevre kirliliğinin engellenmesi açısından da önemlidir. Bu nedenle okulumuzun öğrencileriyle birlikte "Change your world with recycling." "Geri dönüşüm ile dünyanı değiştir" isimli eTwinning projemiz başlamıştır. Projemiz ile okulda, evde ve çevrede kullanılan her türlü atık malzemenin STEM aktivitelerinden yararlanılarak sürdürülebilir bir yaşam için yeniden tasarlanması ve gelecek nesillere temiz bir dünya bırakılması amaçlanmıştır. Ayrıca öğrencilerimizin günlük yaşamlarında aldıkları basit kararların bile çevreye ne kadar büyük etki yaptığını görmelerine yardımcı olmak, farklı kültürleri tanımak ve sorumluluk bilincini artırmak diğer hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Türkiye, Gürcistan ve Ürdün'den katılan öğretmen ve öğrencilerimiz temiz bir dünya için çalışmaya başladılar. Öğrencilerimiz öğrenmeye devam ediyor.

15.01.2024 68

Adres:
Gülnaz İbrahim Güngör Tara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kayı Mahallesi, Ahievran Caddesi KAHRAMANKAZAN / ANKARA